Årsmöte


Välkomna till årsmöte den 21 maj


Tid: 17.30

Plats: Linde energi i Lindesberg.


Joakim Johansson,VD för Linde energi, pratar inledningsvis om Linde Energi och solel under rubrik ”Solel, bra för stora och små”Fjärde andelsägda solcellsanläggningen invigs


För tio år sen, d v s våren 2013, fick hållbarhetsnätverket Omställning Lindesberg projektpengar från LEADER Bergslagen för att arbeta för mer lokalproducerad solel. Man arrangerade föreläsningar för att informera allmänheten och kontaktade även lokala aktörer; som Linde Energi, kommunala bolag som Lindesbergbostäder (LIBO) och FALAB. Senare samma år bildades föreningen Solel i Lindesberg och våren 2015 sattes den första andelsägda solcellerna upp på Lindeskolans tak. Sen dess har ytterligare två anläggningar satts upp, som tillsammans bidrar med ca 100 000 kWh förnybar energi per år. Sen några år tillbaka heter föreningen Solel i Bergslagen och har idag 145 medlemmar.

  • Vi är så glada att andelsägarnas pengar kan bidra till så något så konkret och långsiktigt hållbart som ”infångad” solenergi. Solen är ju en fantastisk resurs, säger Annika Hickisch som är vice ordförande i föreningen.


Tisdagen den 16 maj invigs anläggning nummer fyra! Den är placerad på Ryaverket utanför Lindesberg, och invigs i anslutning till föreningens årsmöte. Entreprenör är NEPAB, Nordic Energy Partner, en lokal aktör från Odensbacken som även installerat en tidigare anläggning för föreningens räkning.

  • Det goda samarbetet mellan vår andelsägda solelförening, Linde Energi, det kommunala fastighetsbolaget och lokala solenergiföretag är ett framgångskoncept som vi är mycket stolta över, och gärna skulle inspirera fler till att skapa. Föreningen vart nominerad till regionens energipris för några år sen som ”årets inspiratör”, men ett fastighetsbolag fick priset, säger Per Zetterlund som är ordförande i Solel i Bergslagen.Kontaktperson inför invigningen:


Ordf. Per Zetterlund, 070-320 72 34